Vinkkejä ansioluettelon laatimiseen

Nykyään lähes kaikki työt edellyttävät, että sinulla on näyttää ansioluettelo. Monille on vaikeaa kirjoittaa CV. Objektiivisena pysyminen itsestä kirjoittaessa voi olla vaikeaa. CV on yksinkertaisesti yhteenveto siitä mitä olet tehnyt elämässäsi. CV:n merkitys on, että työnantaja voi nopeasti nähdä, mitä kokemuksia, tietämystä ja pätevyyttä sinulta löytyy.

Alla lista tiedoista, jotka ansioluettelosta tulisi löytyä.

Yhteystiedot

Nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, syntymäaika ja mahdollisesti siviilisääty.

Tavoite

Kirjoita lyhyt kuvaus siitä, mitkä ovat tavoitteesi tulevaisuudessa.

Työ

Esitä aikajärjestyksessä aiemmat työpaikkasi siten, että viimeisin työpaikka on listan ensimmäisenä. Kirjoita yrityksen nimi ja lyhyt kuvaus työnkuvastasi sekä työn kesto.

Koulutus

Täällä voit määritellä koulun nimen ja suuntautumisesi opiskeluissa. Aloita uusimmasta ja jatka kronologisessa järjestyksessä. Kirjoita milloin koulutus on suoritettu ja millaisen tutkinnon suoritit.

Kielitaito

Määritä mitä kieliä puhut ja millä tasolla olet. Voit käyttää termejä ”perustaidot”, ”hyvä” ja ”erinomainen”.

Tietotekniikkataidot

Määritä mitä ohjelmistoja osaat käyttää ja millä tasolla olet. Nykyään tietokone on keskeinen osa monia ammatteja, joten laajat taidot voivat olla suuri meriitti.

Muut

Tähän kohtaan voit lisätä ansioitasi työnantajan mielenkiinnon herättämiseksi. Esimerkiksi ajokortti, sotilaallinen arvo ja voittoa tavoittelemattomat järjestöt, joissa olet työskennellyt. Voit myös kirjoittaa asioista, jotka eivät ole merkityksellisiä työnhaussa, mutta kuvaavat sinua ihmisenä.

Suositukset

On aina tärkeää, että sinulla on suosituksen antajan suostumus käyttää häntä apuna työnhaussa. Ei ole välttämätöntä lähettää suosituksia etukäteen, vaan voit kirjoittaa ”viittaus on saatavilla pyynnöstä.”