Vaali Internetprofiiliasi

On tärkeää miettiä, miten esittelet itsesi verkossa. Päätät itse, missä esittelet itsesi ja miten.

Monesti ihmiset eivät ymmärrä, että potentiaaliset työnantajat käyttävät joskus Internetiä saadakseen mahdollisimman paljon tietoa työnhakijoista. Siksi on tärkeää pohtia, mitä signaaleja annat itsestäsi.

Sosiaalinen media on yleistymässä, molemmat työmarkkinat sekä yhteiskunta alkavat tottua siihen. Sosiaalinen media tarkoittaa esimerkiksi Facebookia, Twitteriä ja eri blogeja.

Hyvät juhlat merkitsevät usein hauskoja kuvia, mutta ole varovainen kuvien lataamisessa eri sivustoille, joita käytät yhteyden pitämisessä muiden kanssa. Nykyään hakukoneet ovat tehokkaampia, mikä helpottaa ystäviäsi löytämisessäsi, mutta myös muita henkilöitä.

Tietenkään kaikki verkossa näkyminen ei ole negatiivista, on olemassa myös myönteisiä asioita. Sosiaalisessa mediassa voi esitellä meriittejään, ammattimaista kuvaa itsestä ja kielitaitoja. Työnkuvasi voi vaatia, että olet ulospäin suuntautunut ja sinulla on laaja sosiaalinen verkosto, jonka voi esimerkiksi vahvistaa Facebookin kautta. Joskus jopa verkossa oleminen antaa sinulle mahdollisuuden erottautua muista hakijoista.

Pohdittavaa
• Ole varovainen! Ajattele ennen kuin jaat jotain verkkosivuilla. Mieti mitä et halua työnantajasi tulevaisuudessa näkevän.
• Mieti, miten haluat esitellä itsesi yleisölle. Aiotko olla henkilökohtainen, yksityinen tai ammattimainen? Mieti miten muut kuin ystäväsi näkevät sinut.
• Tarkasta onko sinulla kuvia jotka poikkeavat imagostasi ja poista ne tarvittaessa. Muista, että kaikki arkistoituu verkossa.
• Googlaa itsesi! Tarkista löytyykö sinusta negatiivisesti mahdollisesti vaikuttavaa tietoa ja onko tieto mahdollista poistaa.