Uusi työpaikka

Hermostuneisuus ennen uuden työn aloittamista on tuttua useimmille ihmisille. Uudessa työssä aloittaminen on sekä jännittävää, että haastavaa. Tärkeintä on muistaa, että sinun pitäisi olla joustava ja avoin sekä keskittyä tekemään hyvä vaikutus työtovereihisi. Kaikki on uutta yrityskulttuurista, pukeutumisesta ja pomosta työkavereihin. Onnistuaksesi sinun tulee työskennellä nopeasti ja sujuvasti.

Tässä on muutamia hyviä neuvoja, jotka on hyvä muistaa, kun olet siirtymässä uuteen työpaikkaan. Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä hyvä ensivaikutelma.

Ole positiivinen! Aloita päiväsi hymyillen, positiivinen energia piristää työyhteisön. Anna sen näkyä, että olet onnellinen osa yritystä.
Ajattele pukeutumista. On tärkeää, että näytät hyvältä ensimmäisenä päivänä, koska se antaa yleensä ensimmäisen vaikutelman sinusta työkavereillesi. Alussa vain ulkonäkö ja vaatteet kertovat sinusta työkavereillesi, joten on tärkeää näyttää hyvälle ja tuntea olonsa hyväksi.

Muistiinpanot. Voi olla viisasta kirjoittaa ylös saamiasi tietoja aluksi, koska informaatiota tulee yleensä paljon. Kirjoita ylös tehtäviä, nimiä, puhelinnumeroita, menettelyitä ja säännöt, jotka koskevat yritystä. Opit nopeammin ja sinun ei tarvitse kysyä montaa kertaa samaa asiaa.

Opi rutiinit ja seuraa ympäristöäsi. Voi olla hyödyllistä tietää mikä pukukoodi on ja miten esimies kommunikoi henkilökunnalle. Kalenterin ostaminen on aina hyvä idea. Sinne voit merkitä kokouksien ajankohdat ja muita tärkeitä tietoja, jotta et menetä mitään.

Uskalla pyytää apua! Kukaan ei odota sinun pystyvän kaikkeen heti ja oleta sinun tietävän kaikkea. Avun pyytäminen osoittaa, että olet mukana ja kiinnostunut oppimaan. Lisäksi on parempi kysyä paljon kuin tehdä väärin!

Ajanhallinta ja poissaolot. Muista olla töissä joka päivä ajoissa. Etenkin alussa on tärkeää, että et menetä mitään tärkeää tietoa myöhästymisen vuoksi. Ei koskaan näytä hyvälle, jos olet uutena työntekijänä poissa heti aloitettuasi. Tietenkään sairastumiselle ei voi mitään, mutta muussa tapauksessa yritä mennä töihin joka päivä mahdollisimman hyvin.

Ole sosiaalinen. Muista, että olet osa tiimiä nyt. Yhteistyö ja uskollisuus ovat tärkeitä asioita. Varmista, että opit työkavereiden nimet. Vältä juoruilua.

Pidä matalaa profiilia. Alussa kaikki on uutta ja sinun täytyy oppia, miten kaikki toimii ja saada irti niin paljon tietoa kuin mahdollista. Kerro rohkeasti uusia ideoita, mutta pidä mielessä, että yleensä asiat tehdään tietyllä tavalla syystä. Ajan kanssa opit ja ymmärrät, miksi asiat hoidetaan tietyllä tavalla.