Työskentely ulkomailla

Haluaisitko työskennellä ulkomailla? Mahdollisuutesi maailmalla ovat rajattomat, koska töitä on tarjolla paljon. Työpaikat vaihtelevat terveydenhuollosta maataloustöihin ja niin edelleen.

Työnhaku ulkomailta on Suomesta käsin helppoa, koska Internet auttaa valtavasti, mutta apua saa myös paikallisesta työvoimatoimistosta. Sinun ei tarvitse olla enää nykyään kyseisessä maassa saadaksesi työpaikan, vaan voit saada sen kotoa käsin.

Joissakin tapauksissa tarvitset viisumit, oleskeluluvat, työluvat ja vakuutukset. EU:ssa työntekijöillä on tilaisuus liikkua vapaasti. EU:n jäsenvaltioissa ei edellytä, että sinulla on työlupa, vaan voit etsiä työtä ja työskennellä vapaasti. Ainoa vaatimus on, että olet Suomen kansalainen. EU:n ulkopuolella työskentelyyn tarvitset työluvan. Helpoin tapa saada lisää tietoa siitä on ottaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön. Työluvan saamisen kesto voi vaihdella maittain, joten se kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen lähtöä. Huomioithan myös lait ja asetukset, jotka koskevat sairausvakuutusta ja sen soveltamista.

Tärkeintä on, että sinulla on vielä voimassaoleva passi työskennellessäsi EU:ssa tai sen ulkopuolella.

Monet ihmiset unelmoivat toisessa maassa työskentelystä. ulkomailla saat mahdollisuuden kehittää kielitaitoasi, mahdollisuuden tutkia maailmaa ja kaikkia sen tapoja. Ennen kaikkea saat unohtumattomia kokemuksia ja muistoja.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä matkaasi!

Kerro tutuille, että aiot lähteä pois. Varmista myös yhteydenpitomahdollisuudet Suomeen.

Hanki sosiaalinen elämä! Vaikka voi olla helppoa pitää yhteyttä ihmisiin kotona, on kiva löytää joku, jonka kanssa viettää aikaa uudessa maassa. Se antaa sinulle myös mahdollisuuden kokea maa muulla tavoin kuin mitä olisit luultavasti tehnyt itse.

Tee tutkimusta maasta ennen matkaa. Sopeutumista helpottaa mitä enemmän tiedät uudesta kotimaastasi etukäteen.