Kuinka onnistua työhaastattelussa

Esimies joutuu punnitsemaan monia asioita ennen palkkauspäätöstä. Älä anna itsellesi mahdollisuutta epäonnistua haastattelussa. Henkilökohtaiset ominaisuudet ja oma käyttäytyminen haastattelussa voivat olla ratkaisevia, jos työnantaja haluaa palkata sinut. Sen vuoksi on tärkeää olla hyvin valmistautunut.

Tänne olemme keränneet vihjeitä ja neuvoja kuinka menestyä työhaastattelussa:

Valmistaudu hyvin! Selvitä niin paljon kuin voit yhtiöstä / organisaatiosta etukäteen.

Saavu ajoissa. Myöhästyminen työhaastattelusta eksymisen takia ei anna koskaan hyvää ensivaikutelmaa. Ajattele etukäteen myös mahdollista myöhästymistä liikenteen vuoksi ja varaa siksi riittävästi aikaa matkalle.

Muista pukeutua oikein. Asiallinen ja siisti pukeutuminen ei ole koskaan haitaksi haastattelussa.

Mieti muutamia kysymyksiä yrityksestä. Esittämällä kysymyksiä, voit saada lisätietoja palvelusta ja yhtiöstä, sekä samalla osoittaa välittämistä ja kiinnostusta. Mieti myös kysymyksiä, joita kysytään mahdollisesti haastattelussa. On aina hyvä selvittää, mitä kysymyksiä työnantaja saattaa kysyä.

Ajattele kehon kieltä. Katso haastattelijaa silmiin ja ole rauhallinen, näin annat hyvän ja luotettavan kuvan itsestäsi. Sama pätee tervehtimiseen, ole itsevarma ja panosta kättelyyn.

Älä hätäile. Puhu rauhallisesti keskustelemalla mieluummin kuin vastaamalla tiukasti ja lyhyesti. Pidä taukoja välillä.

Rehellisyys maan perii! Ole oma itsesi haastattelun aikana.

Anna haastattelijan ottaa palkkakysymys esille. Yleensä palkasta kysytään vasta haastattelun lopussa.

Ennen kuin lähdet haastattelussa, varmista, että tiedät mitä tapahtuu seuraavaksi. Kiitä lähtiessä mukavasta haastattelusta.