Kesätyöt

Joka vuosi tulee aika, jolloin pitäisi alkaa miettiä kesätöitä. Kun käytät mielikuvitusta, osoitat sitoutuvasi ja otat rohkeasti yhteyttä potentiaaliseen työnantajaan, niin tarvitset enää vain hiukan onnea ja paikka on sinun. Älä odota, että täydellinen paikka ilmaantuu nenäsi eteen, vaan ole itse aktiivinen
Nuorelle opiskelijalle kesälomat tarkoittavat yleensä mahdollisuutta saada työkokemusta ja rahaa. Saat mahdollisuuden tutustua työelämään ja voit saada uusia ideoita tulevaisuutta ajatellen. Monet ovat vuosittain samassa kesätyöpaikassa kuin aiemmin ja saaneet mahdollisuuden työskennellä myös muut lomat ja viikonloppuisin. Kesätyöpaikka voi johtaa myös pysyvään työsuhteeseen.

Täällä olemme keränneet muutamia vinkkejä siitä, miten saada kesätöitä:

• Kerro tutuille, että etsit kesätyötä. Pyydä heitä levittämään tietoa ystävilleen. Useimmat työpaikat täytetään vinkkien ja suositusten avulla.
• Tee lista paikoista, joissa voisit ajatella työskenteleväsi. Tämän jälkeen ota yhteyttä kyseisiin työnantajiin, vaikka he eivät olisi ilmoittaneet avointa työpaikkaa, vaan kysy olisiko heillä tarvetta työntekijälle.
• Kirjoita saatekirje perusteluksi, miksi olisit täydellinen asemaan, jota haet.
• Älä odota, että työnantaja ilmoittaa avoimesta työpaikasta, vaan osoita kiinnostusta heti.
• Aseta useita koukkuja. Älä keskity yhteen työnantajaan. Etsi sen sijaan useita töitä samanaikaisesti, ettet jää tyhjän päälle. Paras tilanne sinulle on, kun pääset itse valitsemaan minkä työpaikan haluat ottaa vastaa.
• Ota yhteyttä paikalliseen työvoimatoimistoon hakeaksesi neuvoja ja apua. Työvoimatoimistot järjestävät usein rekrytointitilaisuuksia, joissa saattaa olla työpaikkoja joita ei ilmoiteta muualla.
• Seuraa tilannetta työpaikassa, jota hait. Ole ystävällinen ja kohtelias, mutta osoita kiinnostusta työpaikkaa kohtaan.