Staden Jakobstad/ Pietarsaari

Yleistä Pietarsaaresta

Asukasluku 1.1.2010 yhteensä 19627
Ruotsinkielisiä 56,42%
Suomenkielisiä 39,84%
Muut 3,73%

Kaupungin perusti vuonna 1652 sotapäällikkö Jacob de la Gardien (ruotsinkielisen nimen alkuperä) leski Ebba Brahe, ja se sai kaupunkioikeudet kuningatar Kristinalta. Kaupunki perustettiin Pedersören suurpitäjän vanhaan satamaan. Järviseudun tervantuottajat – kaupungin tavaratoimittajat – pitivät kiinni vanhan suurpitäjän nimestä, ja siksi kaupungin suomenkielinen nimi on vielä nykyäänkin Pietarsaari.

Toiminta-ajatus

Pietarsaari on hyvinvoivan alueen elinvoimainen keskus, kaksikielinen merenrantakaupunki, joka mahdollistaa asukkaidensa osallisuuden, turvallisuuden ja elämänlaadun sekä luo taloudelliset edellytykset hyviin palveluihin ja viihtyisään asumiseen innostavassa kaupunkimaisessa ympäristössä.

Näin takaamme edelleen hyvinvointimme ja luomme pietarsaarelaisen identiteetin, jossa korostuvat arvomme – usko, toivo ja rakkaus.

Terveydenhuolto

Pietarsaaren kaupunki on toiminut vuoden 2010 alusta Pietarsaaren, Luodon, Uudenkaarlepyyn ja Pedersören kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon isäntäkuntana.
Perusterveydenhuollon avohoito ja yleislääketieteen osasto, suun terveydenhuollon eri vastaanotot, mielenterveyshuollon vastaanotto ja päiväosasto, lähierikoissairaanhoidon osastot ja poliklinikat sekä hoidon tukitoiminnot, kuten röntgen, laboratorio ja terapeutit, muodostavat yhdessä kokonaisuuden joka tarjoaa laajan terveydenhuoltopalvelujen kirjon seudun asukkaille. Toiminnan puitteet ilmenevät organisaatiokaaviosta sekä eri vastaanottojen ja erikoisalojen sivuilta.

Sijaisia erilaisten vapaiden ajaksi

Tarvitsemme jatkuvasti sijaisia erilaisten vapaiden ajaksi. Lisäksi vuosittain jää eläkkeelle 20 – 25 henkilöä, joille tarvitaan seuraajat. Koskien näitä sijaisuuksia voit ilmoittaa kiinnostuksesi avoimella hakemuksella tai ottaa yhteyttä vasemmalla olevassa valikossa mainittuihin yhteyshenkilöihin ja tiedustella avoimia virkoja ja toimia, pitkiä sijaisuuksia tai virkoja ja toimia, jotka julistetaan haettavaksi lähiaikoina.

Avoimet työpaikat