Espoon kaupunki

Espoo työnantajana

Espoo on yli 250 000 ihmisen kotikaupunki. Suomen toiseksi suurimpana kaupunkina Espoo on elävä, kasvava, kehittyvä ja viihtyisä asuinpaikka.
Tarjoamme asukkaillemme monipuoliset palvelut, hyvät liikenneyhteydet, hyvin hoidetut viher- ja ulkoilualueet, hyvät koulutusmahdollisuudet ja monia muita ihmisten hyvinvoinnille tärkeitä asioita.

Espoossa yhdistyy huippuosaaminen, monipuolinen luonto sekä viihtyisät ja turvalliset asuinalueet. Me tarjoamme kannustavan työympäristön, jossa on erinomaiset mahdollisuudet työskennellä ja kehittyä. Lue meistä lisää Espoon kaupunki työnantajana -esitteestä.
Haluamme, että viihdyt Espoossa ja pääset kehittymään maan parhaiden osaajien joukossa.

Tervetuloa töihin Espoon kaupungille!

Määräaikaisia sijaisuuksia voit hakea Seure henkilöstöpalvelut Oy:n kautta.
Katso tarkemmat tiedot www.seure.fi
Espoon kaupunki on savuton työpaikka!

Espoon edut

Tarjoamme työntekijöillemme monia etuja, jotka tekevät Espoosta ainutlaatuisen paikan elää, työskennellä ja kehittyä. Espoon kaupungin työntekijänä pääset rakentamaan yhteiskuntaa aitiopaikalta – ja jokaisella työpäivälläsi on merkitys. Tervetuloa joukkoon!

Apuja asunnon hankintaan

Me autamme sinua löytämään kodin, kun sinulla on työpaikka. Kaupungin vuokra-asunto voi joskus löytyä päivässäkin! Ohjeet asunnon hakemiseen löytyvät Espoon Asunnot Oy:n sivuilta.

Taloudellista tukea elinikäiseen kehittymiseen

Espoo tukee henkilöstönsä tavoitteellista, omaan työhön liittyvää osaamisen kehittämistä stipendikukkarolla. Henkilöstöllä on mahdollisuus saada rahallista tukea työajan ulkopuolella omalla kustannuksella tapahtuvaan kouluttautumiseen. Stipendikukkarosta voi hakea rahaa kaksi kertaa vuodessa.

Joukkovoimaa ympäristön hyväksi

Espoon kaupunki otti käyttöön ensimmäisenä kuntatyönantajana työsuhdematkalippuedun. Kaupungin työntekijä voi käyttää etua matkakortille kautta tai arvoa ladattaessa, jos palvelussuhde kestää yhtäjaksoisesti vähintään kuukauden tai työaika on 14 h/vko tai opetusvelvollisuus on keskimäärin 10 h/vko. Täyden vuoden kestävissä palvelussuhteissa edun arvo saajaa kohden on 120 euroa. Espoon vehreä luonto kiittää joukkomatkalaisia!
Kylläisenä jaksaa kummasti paremmin

Me tarjoamme mahdollisuuden ruokailla tuetusti omalla työpaikalla, henkilöstöravintolassa tai lukuisissa muissa paikoissa.

Liikkumaan ja kulttuurista nauttimaan – työnantaja maksaa

Espoon kaupungin henkilöstöllä on liikunta- ja kulttuurietu: SporttiPassi käy maksuvälineenä kaikkiin Suomen liikuntapaikkoihin ja KulttuuriPassilla voi ostaa lippuja moniin Lippupisteen myymiin tapahtumiin. Vuonna 2012 täyden vuoden kestävissä palvelussuhteissa edun arvo saajaa kohden on 120 euroa. Tämän lisäksi henkilöstöllä on mahdollisuus maksuttomaan uintiin kaupungin uimahalleissa. Myös muita harrastusmahdollisuuksia on lukuisia ja erilaisia harrasteryhmiä venekerhosta shakkiryhmään!

Hyvinvoinnin kulmakivenä työterveyspalvelut

Työterveyshuollossa panostamme erityisesti ennaltaehkäisyyn. Hyvää oloa ja liikunnan riemua voit kokea mm. liikuntaryhmissä.
Kielikoulutusta maahanmuuttajataustaisille työntekijöille

Espoon kaupunki järjestää maksutonta ammatillista kielikoulutusta kaupungin palveluksessa työskenteleville. Pääpaino on työelämässä tarvittavan suomen kielen opiskelussa.

Microsoft-ohjelmistojen kotikäyttöoikeus

Espoon kaupungin henkilöstöllä on mahdollisuus ostaa Microsoftin ohjelmistoja kotikoneelle alennettuun hintaan. Kotikäyttöoikeus on henkilöllä, joka on ollut Espoon kaupungin palveluksessa vähintään 4 kuukautta. Ohjelmiston saa asentaa yhteen kotikäytössä olevaan tietokoneeseen.

Elämä on muutakin kuin työtä

Meillä pidetään huolta, että työ ja vapaa-aika ovat tasapainossa. Työajat pyritään pitämään säännöllisinä ja useilla aloilla on mahdollisuus joustaviin järjestelyihin.
Loma tekee hyvää

Tiesitkö kunta-alan pitkistä vuosilomista? Kunta-alalla työkokemus kartuttaa lomakertymää. 15 työkokemusvuoden jälkeen saat 38 vuosilomapäivää vuodessa.

Miten kaupunki rekrytoi

Ilmoitamme kaikki Espoon kaupungin vakituiset ja pitkäaikaiset määräaikaiset avoinna olevat työpaikat verkkosivuillamme. Käytämme työnhaussa ensisijaisesti sähköistä rekrytointijärjestelmää. Osallistumme aktiivisesti rekrytointimessuille ja järjestämme erilaisia rekrytointitapahtumia yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Avointen työpaikkojen ilmoittaminen

Espoon kaupunki ilmoittaa kaikki avoimet työpaikat verkkosivuillaan ja Työ- ja elinkeinotoimiston verkkosivuilla. Lisäksi käytämme verkkoilmoittelussa ilmaisia verkkosivuja. Lehti-ilmoituksia on nähtävissä Helsingin Sanomissa, Hufvudstadsbladetissa, Länsiväylässä sekä eri ammattilehdissä.

Hakeminen

Espoossa avoinna olevia työpaikkoja haetaan ensisijaisesti rekrytointijärjestelmän kautta. Paperihakemuksen lähettäminen on mahdollista. Sen voi lähettää osoitteeseen Espoon kaupunki, Rekrytointipalvelut, PL 651, 02070 Espoon kaupunki tai Espoon kaupungin yhteispalvelupisteisiin tai kirjaamoon. Älä lähetä hakemustasi sähköpostilla. Hakemuksessa ja kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän työavainnumero. Hakuaika päättyy hakuajan viimeisenä päivänä pääsääntöisesti klo 15.45. Tarkista hakuajan päättyminen aina hakuilmoituksesta!

Tutkinto- ja työtodistukset

Hakuvaiheessa sinun ei tarvitse toimittaa jäljennöksiä tutkinto- ja työtodistuksistasi, mutta varaudu tuomaan ne mukanasi mahdolliseen haastatteluun.

Haastattelut ja valinta

Hakuajan päättymisen jälkeen rekrytoiva esimies tai rekrytointiyksikön assistentit ottavat yhteyttä haastatteluun kutsuttaviin. Haastattelukierroksia voi olla yhdestä kahteen. Mahdollisesti osa haastateltavista lähetetään myös henkilöarviointiin. Valintapäätöksestä tiedotetaan kaikille hakijoille.

Terveystarkastus

Uusien työntekijöiden tulee käydä kaupungin työterveyshuollossa työhöntulotarkastuksessa ennen työn aloittamista. Ohjeet työterveystarkastuksesta lähetetään valitulle kirjeitse.

Virat ja toimet

Espoon kaupungilla on sekä virkoja että toimia. Virat ovat työtehtäviä, joihin kuuluu julkisen vallan käyttöä ja viranomaistehtävien hoitoa. Muut tehtävät ovat toimia. Käytännössä virkojen ja toimien välillä ei ole suurta eroa.

Ota yhteyttä!

Kotisivu